Tower Club

Think Architecture collaborated with developers to expand the Tower Club located at Empire Pass of the Deer Valley Resort in Park City, Utah. This Park City private golf club is located against the spectacular long-range views of Mount Timpanogos, Deer Valley’s ski runs, and the shimmering waters of the Jordanelle Reservoir, the largest recreational lake in the Park City area. 

Our architects renovated the facility to better serve the club’s clientele,  by enlarging the outdoor and indoor dining areas, providing ample ski storage, and adding an additional club room for guests. 

Inspiration for the Tower Club expansion style stemmed from the community’s composition of nature. The additional amenities combined with nearby recreational activities and a full complement of club offerings maximized the Tower Club’s potential, giving families a place to connect to natural wonders, to each other, and to the things that matter most.

We're quite multi-disciplined

You've never seen architecture like this

Date

November 2017

location

Deer Valley, UT

CLIENT

Talisker Development

deliverables

  • Architecture
  • Land Planning

Tower Club

Expanding Tower Club Facilities

Whether on or off the golf course, Tower Club members can enjoy the remodel addition project designed by Think Architecture. The Tower Club is a one-membership, private community that grants members the unique opportunity to experience all that the historic community offers—mountains, Park City’s historic Main Street, backcountry, and country clubs. It is where club members can turn to every season for luxurious amenities across a collection of venues. Members can enjoy exclusive ski-in / ski-out installations at the Empire Pass in Deer Valley in the wintertime or head over to the Tuhaye’s signature golf course for summertime fun. The Tower Club is the crowning jewel of this one-of-a-kind community.

Think Architecture designed a remodeled and refined mountain lodge with ample space for club members to enjoy. The timber-framed club expansion includes outdoor and indoor dining, ski storage, and additional club rooms. Lastly, Think Architecture’s design expanded the community from a small community club to a diverse space that appeals to a wider range of prospective members. Whether relaxing or entertaining, members can enjoy a communal experience throughout the Tower Club. In the summer, they can dine in nature with comfortable outdoor dining. In winter, members can use ample ski storage to keep gear organized and safe. Then, they can grab their skis and quickly whisk away to the legendary slopes outside the clubhouse’s front door. The renovation helps Tuyahe provide an unforgettable family-friendly experience to members, regardless of the season.

Take the next step

Planning a project or have questions? Let’s talk.

get in touch