SkullCandy

Capitalizing on Park City’s modern movement, the 49,300 square foot Skullcandy office building mirrors its environment with floor-to-ceiling windows, sleek lines, and interesting visual features. Skullcandy, a Utah-based global brand and technology company, was one of the first tenants in this Park City Tech Center development, giving our design team more freedom to push the limits of office building design. 

Located near Kimball Junction in Summit County, Skullcandy’s  office celebrates company creativity with large open spaces, communal areas, and industrial aesthetics. The modern design reflects the company’s progressive culture of technology and sustainability with locally sourced stone, zinc panels, and Cor-Ten steel that will reflect the natural colors of the surrounding area. Architectural features account for the fully-loaded interior amenities, including a half-court basketball court, a putting green, and a skateboard halfpipe.

The site also has an incredible view of the Utah Olympic Park, which the state will preserve due to the dedicated open space between Skullcandy and the Olympic Park.   Think’s landscape studio created a unique mountain-desert inspired landscape that includes a variety of water efficient measures such as drip irrigation and drought-tolerant plants helping Skullcandy use less water than County standards.  

A distinctive window mullion pattern creates a visual sense of movement and energy that emphasizes the site’s natural environments. The building’s NanaWall SL70 operable walls were customized to include horizontal mullion locations aligned with the curtain wall system, bringing the design together into one cohesive project.

We're quite multi-disciplined

You've never seen architecture like this

Date

June 2017

location

Park City, Utah

CLIENT

The Boyer Company

deliverables

  • Architecture
  • Landscape Architecture

Skullcandy

Inspiring creativity through cohesive architecture

Nestled at the base of the Utah Olympic Park in world-renowned Park City, the Skullcandy corporate headquarters is a model of workplace performance, balanced with culture and creativity. This project aimed to create an environment that was open so it would inspire engagement, development, and productivity while meeting the specific needs of Skullcandy’s various departments in one cohesive building. Think accomplished these goals by creating a design that included generous circulation spaces with open office planning and stairs. The continuous floor to ceiling glazing systems further enhanced the plan by keeping the building open and free-flowing.

The new Skullcandy office also met a myriad of required functional spaces, as well as the typical corporate office functions all under one roof. Our architects worked closely with trade partners  to meet unusual programmatic requirements for atypical spaces, including an anechoic chamber, woodshop, painting booth, printing room, lab space, warehouse, retail store, music jam room, snowboard and ski storage, bike storage, changing rooms, photography studio, retail display workroom, halfpipe, workstations, and conference rooms. Altogether, the Skullcandy project blends the company’s progressive tech culture with the surrounding landscape, creating a unified design aesthetic.

Take the next step

Planning a project or have questions? Let’s talk.

get in touch